Лимонна бабка

Злегка оброблений рецепт майже класичної ромової баби. В оригіналі ця солодка здоба поливається алкогольно-ромовим сиропом, але оскільки я не змогла б відмовити Сашкові в шматочку — замінила ромлвий сироп на лимонний і подавала з вершками та кисленькими фруктами

Лимонна бабка

Випічка явно не щоденна і калорійна, але при цьому досить ситна, я більше маленького шматочка з’їсти не могла, хоч і було дуже смачно.

Опара:
1 уп. (11гр) сухих дріжджів
1 ст.л. цукру
1 ст.л. борошна
50 мл теплого молока

Тісто:
300 гр борошна
2 яйця
70 мл теплого молока
70 гр м’якого масла
3 ст.л. цукру
дрібка солі

Сироп:
100 мл води
100 гр цукру
сік половини лимона

Вершки високої жирності
Фрукти (у нас ківі)

Духовка: 200-210С, кексова форма з трубою посередині, змащена маслом і присипана борошном (24-26см в діаметрі)

1. Змішати всі інгридієнти для опари в чашці, поставити в тепле місце на 8-10хв, доки появи пінної шапочки.
2. Борошно ретельно просіяти у велику миску. Додати молоко, цукор, сіль, масло, яйця і опару. Добре вимісити тісто — хвилин 10-15 руками (або міксером згідно інструкції)
3. Викласти тісто в підготовлену форму, прикрити плівкою (пакетом) і залишити на годину в  теплому місці.
4. Випікати 25-30хв в розігрітій духовці до золотистого кольору (час випічки залежить від духовки, варто перевірити через 25 ввіткнувши зубочистку в бабку, якщо зубочистка вийде  сухою — бабка готова)
5. Поки випікається бабка приготувати сироп: в каструлі змішати воду, лимонний сік і цукор, проварити помішуючи на маленькому вогні до повного розчинення цукру.
6. Гарячу бабку перевернути на тацю, широкою стороною вниз, зробити зверху випічки часті проколи дерев’яною шпажкою. Рівномірно і повільно полити бабку сиропом і залишити пропитуватися.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*